Cykla & vandra


1. Banvallsleden
Från Västerhav till Östersjö (Halmstad-Ljungby-Karlshamn). Banvallsleden är unik i Sverige och binder samman två hav och flera turistområden. Leden går på gammal banvall genom omväxlande landskap.
Banvallsleden passerar ett 40-tal stationsmiljöer, alla mer eller mindre intakta. Den nyttjar två nedlagda smalspåriga tågsträckor, Halmstad-Bolmens och Karlshamn-Vislanda-Bolmens järnvägar, båda anlagda i slutet på 1800-talet och i drift fram till ca 1970. (källa: banvallsleden.se)
Ljungby kommun turistbyrå säljer en karta med detaljerad beskrivning.
Läs mer på: www.banvallsleden.se

2. Sunnerboturen
Sunnerboturen är ca 120 km och går genom vacker smålandsnatur. Den går genom stora delar av Ljungby kommun och bjuder på många intressanta och spännande stopp i en skiftande natur. (källa: Smålands sjörike)
Läs mer på Smålands sjörikes hemsida: Sunnerboturen

3. Unnen Runt
Unnen Runt är 50 km och passar perfekt för barnfamiljen. Du kan dela upp turen på tre dagar, i Unnaryd, Odensjö och strax utanför Lidhult finns övernattningsmöjligheter. Det går också bra att cykla hela rundan på en dag. Men glöm inte att stanna lite då och då och njuta av den vackra naturen och kanske ta ett dopp på någon av de många badplatserna som finns. (källa: Smålands sjörike)